Vælg selv hvordan du vil ringe

Hos Redspot kan du frit vælge mellem adaptere til alm. telefoner, rene IP-telefoner, apps på smarthones som iPhone, Android, Nokia og bærbare computere og tilslutte op til 10 stk. Du kan enda tage din telefon med i sommerhuset eller til udlandet uden at det koster dig eller dem der ringer til dig ekstra.

Kan jeg bruge det udstyr jeg allerede har?

Hvis du har købt dit IP-telefoniudstyr kan du typisk bare ændre i opsætningen og benytte det sammen med Redspot. Vi har en hel række vejledninger under "Support" og kan hjælpe med de fleste slags udstyr. Har du fået stillet dit udstyr til rådighed af din udbyder er det ikke sikkert at det kan benyttes og du må i visse tilfælde anskaffe dig nyt.

Brug af IP-telefoni udstyr fra andre udbydere

  • Skyline og Connect Plus: Alvarion o.l. leveret sammen med bredbånd samt Netgear WGR613VAL også kaldet "Telsome Boksen" er typisk låst og kan ikke benyttes. Andre mærker herunder Linksys er typisk ulåste og kan benyttes. 
  • Fullrate og Telenor: Vi har fået tilbagemeldinger fra vore kunder der siger at det er muligt at få adgang til IP-Telefoni-/VoIP delen i deres ZyXel ADSL routere og vi kan bekræfte at de kan bruges sammen med Redspot. 
  • TDC: Er låst og kan ikke benyttes.
  • Tellio/Telio: Er låst og kan ikke benyttes.
  • Dansk Net: Kan ikke benyttes idet ændringer i routeren overskrives/slettes.
  • Andre: Spørg venligst udbyderen.

Bemærk at listen kun er vejledende og du bør kontakte din leverandør for yderligere informationer.

Hvilket udstyr skal jeg ellers vælge?

Til private samt mindre virksomheder er den bedste løsning typisk en router med IP-telefonadapter og trafikprioritering (QoS). En IP-telefonadapter gør det muligt at tilslutte almindelige analoge telefoner med og uden ledning. Trafikprioritering sørger for at samtaler forstyrres mindst muligt hvis du er på nettet samtidigt. Dette gælder specielt hvis du uploader (sender data ud på nettet) hvor du typisk har mindre båndbredde/hastighed.

Sammenligning af IP-telefonadaptere Redspot forhandler

Udstyr Router m. Trafik- prioritering (QoS) Egnet til Internet via kabel-tv (YouSee, Stofanet m.fl.) Maksimal hastighed Antal telefon- linier Andet
Cisco SPA122 Ja Ja Ca. 24 Mbit/s 2 analoge  
Cisco SPA112 Nej Kun i kombination med en kompatibel router. Ikke relevant 2 analoge Anbefales kun hvis du har QoS i din router eller en meget hurtig internetforbindelse der ikke belastes meget.

For at trafikprioritering fungerer skal al trafik gå igennem routeren. Vælg derfor en router der er hurtig nok til din internetforbindelse. Hvis du vælger en langsommere model vil den stadig fungere men du vil ikke kunne udnytte din internetforbindelse fuldt ud. Alternativt kan du lade være med at lade trafikken køre igennem routeren, men så mister du trafikprioritering.

At benytte udstyr uden trafikprioritering er ikke den bedste løsning men er dog acceptabel hvis din internetrouter understøtter trafikprioritering (de færreste gør) eller din forbindelse er meget hurtig (specielt upstream). Indenfor IP-telefoner kan de fleste bedre mærker anbefales. Redspot forhandler et mindre udvalg fra Cisco som du kan finde i vores netbutik. Vi har endvidere gode erfaringer med IP-telefoner fra Gigaset som vi dog ikke selv forhandler.

Vi anbefaler at du, hvis muligt, køber ovenstående udstyr igennem Redspot hvis du ikke allerede har noget der kan bruges. Vær varsom med at købe udstyr brugt eller via alm. netbutikker idet vi jævnligt oplever at den slags udstyr er låst til en bestemt udbyder og således ikke kan benyttes eller er billige dårlige kopier (af specielt Linksys PAP2(T) og Cisco SPA112).