Klartone men kan ikke ringe ud

Dette skyldes typisk at din ip-telefon(adapter) er forkert opsat eller ikke kan komme i kontakt med vores telefoniserver. Her finder et række oplysninger der kan hjælpe dig med at løse problemet.

 • Prøv at slukke og tænde for dit udstyr inkl. internetforbindelse. Sluk også din internetforbindelse selvom du ellers kan komme på nettet!
 • Kontroller at du har internetforbindelse.  
 • Kontroller om vi har driftforstyrrelser under "Driftstatus" til højre.
 • Har du sat telefonen i det rigtige telefonstik i en evt. adapter "Line 1/Phone 1" ?
 • Kontroller opsætningen af dit udstyr. Typiske fejl er:
  • Forstyrrende rester fra andre udbydere. Hvis du tidligere har benyttet dit udstyr ifm. en anden levereandør anbefaler vi at du nulstiller det inden du følger vores vejledning for at fjerne resterne.
  • Anførselstegn (") i vejledningen skal ikke indtastes.
  • "Display Name" må ikke indeholde et telefonnr. eller udelukkende tal. Angiv dit navn eller lad feltet være blankt.
  • Tegnet | i dialplanen findes på de fleste PC tastaturer ved at trykke "Alt Gr" + knappen til venstre for "backspace" / "<--" knappen. På Mac findes det ved at trykke "alt"/"option" + I (i). Det bedste er at kopiere dialplanen fra vejledningen.
  • Din telefon benytter pulse og ikke tonedial. Dette sker oftest ved gamle drejeskivetelefoner der ikke har tonedial eller hvor f.eks. børn er kommet til at skifte fra tone til pulsedial via en knap under telefonen. Alle adaptere vi sælger og har solgt kan udelukkende håndtere nyere telefoner med tonedial.

Counterpath X-Lite på rejse

Hvis man benytter Xten på rejse anbefales det at opgradere til Counterpath Bria eller Eye Beam idet den kan vælge portene dynamisk og der derfor er færre problemer når man kommer til et nyt sted.

Flere ip-telefoner bag samme router

De fleste ip-telefoner bruger som standard port 5060 ifm. SIP. Har du flere ip-telefoner (også softwaretelefoner) bag samme router skal de have forskellige SIP porte. Bemærk at Sipura med 2 linier bruger 2 porte (5060 og 5061).

Dette gælder også for mange mindre udbydere selvom du ikke selv har flere ip-telefoner tilsluttet. Disse udbydere inkluderer bl.a. Arrownet / A+. På grandstream kan man vælge "Use random SIP port" for at mindske problemet. Det kan være nødvendigt at få en fast IP-adresse hos din udbyder.

Driftstatus

Oversigt over driftsproblemer og planlagte driftsaktiviteter. Læs mere


Kom godt i gang med Redspot IP-telefoni

Følg denne korte vejledning og du vil være godt klædt på til at benytte Redspot IP-telefoni. Læs mere


Opsætningsvejledninger

Hjælp til opsætning af telefoner, adaptere og software telefoner. Listen bliver løbende opdateret.  Læs mere


Typiske problemer og løsninger

Problemer med opsætning og brug af din telefonforbindelse? Se typiske problemstillinger og løsninger på denne side. Læs mere